Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie

4.48 (184 ocen)

Soczysta wątróbka w typowo męskim wydaniu.

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    4 łyżki musztardy sarepskiej
    3 łyżki mleka
    1 łyżka oleju
    1 opakowanie przyprawy Żeberka Barbecue (20 g)
    1 łyżka cukru
    1 łyżka majeranku suszonego
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Wątróbka

Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z musztardą pieczona w rękawie 1. Wątróbke opłukać, wysuszyć, usunąć błonki, żyłki i ewentualną żółć. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Do rękawa do pieczenia włożyć wątróbkę, zalać przygotowanym sosem i dokładnie spiąć. Delikatnie wymieszać całość. Piec 30 min (180 - 200 st. C).
    Wątróbka nadaje się na obiad i kolację. Smakuje na ciepło z ziemniakami, kaszą oraz pieczywem.

Porady

Cukier można zastąpić miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Musztarda Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować