Pieczona wątróbka w kapuście

4.48 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wątróbka mogę powiedzieć że moja ulubiona. Bardzo lubię kapustę kiszoną i w tej wersji przypadła mi do gustu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
    3 cebule
    1/2 kg kapusty kiszonej
    sól, pieprz
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy
    natka pietruszki
    olej do smażenia
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Pieczona wątróbka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta ugotowana odcedzona 1. Kapustę gotuję w litrze wody do miękkości około 30 minut. Odsączam na sitku.
  • cebulka podsmażona z koncentratem 2. Cebulę kroję w piórka i przesmażam na patelni. Dodaję kapustę, ziele angielskie, liść laurowy i dalej duszę na wolnym ogniu. Dodaję koncentrat pomidorowy, chwile przesmażam. Doprawiam
  • wątróbka podsmażona dodana do kapusty przed pieczeniem 3. Wątróbkę przesmażam na drugiej patelni, ale dosłownie chwilę żeby się ścięła. Doprawiam solą, pieprzem.Dodaję do kapusty i wstawiam do piekarnika temp 200 stopni na 25 minut. Można przykryć folią aluminiową podczas pieczenia. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować