REKLAMA
Paszteciki ze smażoną na maśle białą kapustą, suszonymi borowikami, cząbrem i majerankiem, smakują wyjątkowo nie tylko podczas wigilijnej kolacji. Śmietankowo - maślany smak ciasta idealnie pasuje do lekko pikantnego, aromatycznego farszu.
(średnia 5 z 2 głosów)
Paszteciki smakują znakomicie zarówno z barszczem, jak i same. Od lat goszczą na moim świątecznym stole.
Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do farszu nie użyłam suszonych grzybów, ale tych świeżych. Przygotowując je możecie użyć również tych mrożonych. Farsz jest mega pyszny bo proporcje to aż 50% grzybów, na 50% kapusty! Paszteciki posypałam czarnuszką, którą wszyscy uwielbiamy. Z porcji wychodzi aż 40 pasztecików, a ciasto choć drożdżowe nie jest na prawdę wymagające. Polecam serdecznie!
Paszteciki z kiszonej kapusty i suszonych leśnych grzybów w cieście krucho – drożdżowym świetnie smakują do wigilijnego barszczu.
W moim domu obowiązkowo co roku na wigilię paszteciki
Paszteciki z ciasta francuskiego to wersja dla tych, którzy nie mają ręki do ciasta drożdżowego lub po prostu szukają szybkiego i równie pysznego przepisu na kapuśniaczki. Świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu.
Paszteciki są delikatne i mięciutkie. Wyśmienite z czerwonym barszczykiem.
Komentarze