Paszteciki na kapuście

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Marta Krawczyk

  • Średni

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 275 gramów
    - grzyby: 30 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - masło: 1 łyżeczka
    - mleko: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - sos sojowo-grzybowy: 1 łyżeczka
    - sól (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - pieprz (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - papryka słodka mielona (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - kapusta włoska: 1 sztuka
    - orzechy włoskie: 10 dekagramów
    - ziarno słonecznika: 5 dekagramów
    - olej: 1 łyżka
    - ocet winny: 1 łyżeczka
    - curry (do smaku według uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Paszteciki na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę smażymy na maśle.Dodajemy pozostałe składniki. Smażymy i studzimy.
  • 2. Kwadraty ciasta napełniamy farszem, sklejamy trójkąty.
    Układamy na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Pieczemy
    15 minut w 220 °C.
  • 3. Kapustę szatkujemy i gotujemy ok. 5 minut. Mieszamy z pozostałymi składnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować