Paszteciki z mięsem

4.5 (160 ocen)

  • Średni

Takie paszteciki przyrządzam na święta,i na spotkania ze znajomymi.Robie zawsze więcej i mroże potem wystarczy tylko podgrzać

  • Średni

Składniki:


  • - mąka: 1 kilogram
    - drożdże w kostce: 4 dekagramy
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - śmietana gęsta 18%: 4 łyżki
    - jajka: 3 sztuki
    - Margaryna "Kasia": 0.25 opakowania
    - mleko: 1 szklanka
    - cukier: 0.5 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - mięso (mogą byc podroby,serca,mięso gulaszowe): 1.5 kilograma
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka korzen mała: 2 sztuki
    - seler: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy razem z warzywami po ugotawaniu mielimy w maszynce,doprawiamy do smaku
  • ciasto na paszteciki 2. Ciasto;
    Mleko podgrzać dodać drożdze,cukier i troche mąki,zostawić do wyrośnięcia.Reszte mąki wsypać na stolnice wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą,zrobić w mące dołek wlać rozczyn, i reszte składników i rozpuszczoną margaryne i dobrze wyrobić
  • pieczenie pasztecików 3. wałkować ciasto kłaśc farsz zawinąć i kroić na nieduże kwadraty kłaśc na blache smarować roztrzepanym jajkiem.piec w temp 180 stopni aż do zarumienienia się
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować