Paszteciki francuskie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zostało mi trochę mięsa z rosołu a że zawsze mam zapas w lodówce ciasta francuskiego postanowiłam zrobić paszteciki francuskie. Wyszły pyszne kruchutkie, idealne z gorącym barszczykiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie XXL

    Farsz:
    50 dag gotowanego mięsa wołowego
    duża cebula
    pieprz oraz sól
    2 łyżki masła

    Dodatkowo:
    jajko
    kminek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Paszteciki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, zsiekać drobniutko i zeszklić na maśle. Gotowe mięso zmielić w maszynce. Dodać cebulkę i dokładnie wymieszać.
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć pokroić na kwadraty. Jajko rozbełtać, na każdy kwadrat kłaść łyżkę farszu i zlepić pasztecika. Posmarować jajkiem i posypać kminkiem.
  • 3. Paszteciki kłaść na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 200 stopni przez ok 15 minut.
  • 4. Podawać z gorącym barszczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować