Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z kaszy jaglanej i zielonego groszku z dodatkiem smażonej cebulki i jogurtu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
    1 szkl ugotowanego zielonego groszku
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy cebulę i smażymy na złoty kolor.
    Do kielicha blendera wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną, ugotowany zielony groszek, smażoną cebulkę, jogurt naturalny oraz sól i pieprz.
    Blendujemy na gładką masę i przekładamy do miseczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jogurt Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować