Pasta z kaszy jaglanej i jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam różne pasty do pieczywa, są pyszne i pożywne. Z kaszy jaglanej, która jest bardzo zdrowa wychodzi pyszna pasta, idealnie smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
    2 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    pół łyżeczki koperku suszonego
    rzeżucha według uznania
    szczypiorek według uznania
    sól i pieprz do smaku
    czubryca zielona do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z kaszy jaglanej i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączamy na gęstym sicie. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu, kaszę lekko rozgotowujemy. Następnie dokładnie studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Szczypiorek i rzeżuchę płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.
  • 4. Kaszę, jajka, szczypiorek, koperek, rzeżuchę i jogurt naturalny dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i czubrycą.
  • 5. Pasta jest gotowa do podania.

Porady

Zamiast jogurtu naturalnego możemy użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować