Pasta z groszku zielonego i jajek

4.5 (174 ocen)

  • 15 min

Ta pasta jest bardzo smaczna,najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Na śniadanie lub kolacje.Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 puszka zielonego groszku
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta z groszku zielonego i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Groszek osączamy z zalewy,następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
  • 3. Szczypiorek płuczemy,osuszamy i drobno siekamy.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

Porady

Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować