Pasta z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pasta do smarowania pieczywa z groszku zielonego serka feta i kiełkami brokuła , to propozycja na wiosenno-letnie śniadanie, doskonale smakuje ze świeżą bułeczką i masłem!

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dag zielonego groszku (mrożony)
    15 dag słonego serka typu feta
    1 łyżeczka śmietany 18%
    1/2 małej cebuli
    1 ząbek czosnku
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    kiełki brokuła do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy groszek zielony i gotujemy około 7-10 minut, odcedzamy na sicie, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia, mieszamy z serkiem feta i śmietaną, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, miksujemy wszytko blenderem na gładki mus, schładzamy w lodówce,smarujemy bułeczki posypujemy grubo kiełkami z brokuła.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki brokuła Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować