Pasta z kaszy jaglanej i groszku konserwowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię przygotowywać różne pasty do pieczywa, są bardzo wydajne i tanie, a ich przygotowanie nie wymaga dużo pracy. Tym razem przygotowałam pastę z kaszy jaglanej i groszku zielonego z dodatkiem suszonych ziół i usmażonej cebulki. Smacznego.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag kaszy jaglanej ( 1 woreczek )
    1 puszka groszku konserwowego
    1 mała cebula
    olej do smażenia
    2 - 3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasty

Pasta z kaszy jaglanej i groszku konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej i dokładnie osączamy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości, następnie odsączamy ją z wody na gęstym sicie i studzimy.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, następnie smażymy ją na rozgrzanym oleju do miękkości i lekkie zrumienienia. Usmażoną dokładnie studzimy.
  • 3. Groszek konserwowy dokładnie odsączamy z zalewy i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na taką konsystencję jaką chcemy uzyskać.
  • 4. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i suszone zioła, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Pasta jest gotowa do podania.
  • 6. Życzę smacznego.

Porady

Zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny, będzie wtedy mniej kalorycznie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Groszek konserwowy Kasza Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować