polecam smaczna paste do chlebka z fasoli białej, groszku zielonego i marchewki oraz z dodatkiem zeszklonej cebuli z duża iloscia szczypiorku-wyrazista w smaku-zdrowa i smaczna:)
30 min
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
300 g białej fasoli
150 g groszku z puszki
2 ugotowane marchewki
100 ml oliwy z oliwek
1 zabek czosnku
1 mała cebula. drobno posiakana i zeszklona na oliwie
świezo zmielon y pieprz czarny
śó ziołowa
szczypta chili
pęczek posiekanego szczypiorku
Pasta kanapkowa z fasoli białej, zielonego groszku i marchewki ze świeżym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fasolę umieścic w garnku i zalać wodą tak, aby fasola znajdowała się pod jej powierzchnią, pozostawić do namoczenia – najlepiej na całą noc.
Następnego dnia wylać wodę, w której moczyła się fasola. Przepłukać i zalac nową wodą. Gotowac fasolę do miękkości w osolonej wodzie.
Marchew obrac i obgotowac w wodzie.
Szczypiorek posiekac.
2 Ugotowaną fasolę odcedzic i postawić do przestudzenia. Następnie umieść w pojemniku blendera. Dodać obrany ząbek czosnku, marchew, zeszklona cebulę i odsączony groszek z puszki .Zmiksowac.
Nastepnie do masy dodać posiekany szczypiorek oliwę z oliwek i przyprawy, dokładnie wymieszac lub chwile zzmiksowac.Smacznego.
Komentarze