Pasta kanapkowa z fasoli białej, zielonego groszku i marchewki ze świeżym szczypiorkiem

5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

polecam smaczna paste do chlebka z fasoli białej, groszku zielonego i marchewki oraz z dodatkiem zeszklonej cebuli z duża iloscia szczypiorku-wyrazista w smaku-zdrowa i smaczna:)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300 g białej fasoli
    150 g groszku z puszki
    2 ugotowane marchewki
    100 ml oliwy z oliwek
    1 zabek czosnku
    1 mała cebula. drobno posiakana i zeszklona na oliwie
    świezo zmielon y pieprz czarny
    śó ziołowa
    szczypta chili
    pęczek posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z fasoli białej, zielonego groszku i marchewki ze świeżym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolę umieścic w garnku i zalać wodą tak, aby fasola znajdowała się pod jej powierzchnią, pozostawić do namoczenia – najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia wylać wodę, w której moczyła się fasola. Przepłukać i zalac nową wodą. Gotowac fasolę do miękkości w osolonej wodzie.
    Marchew obrac i obgotowac w wodzie.
    Szczypiorek posiekac.

    2 Ugotowaną fasolę odcedzic i postawić do przestudzenia. Następnie umieść w pojemniku blendera. Dodać obrany ząbek czosnku, marchew, zeszklona cebulę i odsączony groszek z puszki .Zmiksowac.
    Nastepnie do masy dodać posiekany szczypiorek oliwę z oliwek i przyprawy, dokładnie wymieszac lub chwile zzmiksowac.Smacznego.

Porady

podawac ze swiezym pieczywem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować