Pasta dyniowo - chrzanowa

5 (3 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jesienna pasta z dyni, idealna na chleb. Na śniadanie i jesienne wieczory. Podana na małych kanapeczkach z kaparami lub ogórkami. Zaletą w tej paście jest to, że żaden ze składników nie dominuje smakiem. Wszystko połączone w jedność. Kapary czy ogórki, jakiekolwiek z zimowych zapasów, akcentują lekki smak pasty.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g dyni
    pół serka śmietankowego typu Filadelfia
    1 łyżka chrzanu
    sól
    pieprz
    Kapary do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasty do chleba

Pasta dyniowo - chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta dyniowo - chrzanowa 1. Dynię obrać, pokroić w kosteczki, ułożyć na blasze do pieczenia, delikatnie skropić olejem i wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 min. Po upieczeniu ostudzić.
  • Pasta dyniowo - chrzanowa 2. Upieczoną dynię rozgnieść widelcem w misce na jednolita masę. Do dyniowego puere dodać serek i chrzan. Doprawić solą i pieprzem.
    Posmarować kromki chleba i przekroić na małe kanapeczki. Na wierzch połorzyć kapary kilka małych lub jeden duży.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Tarty chrzan Serek śmietankowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować