Sernik Królewski

5 (4 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i zawsze wychodzi. Jak jeszcze jest taki świeżutki i cieplutki, zaraz po upieczeniu, nie można mu się oprzeć. Wręcz rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3/4 szklanki cukru
    3 żółtka
    1 kostka margaryny
    3 szklanki mąki
    ½ paczki proszku do pieczenia
    1 zapach do ciasta
    2 łyżki kakao

    Masa twarogowa:
    1 kg twarogu (wiaderko twarogu)
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    4 żóltka
    1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Ciasto kakaowe

Sernik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto (z wyjatkiem kakao) zagnieść , podzielić na 2 części (jedną większą, drugą mniejszą).
    Do mniejszej części dodać kakao. Zrobić z ciasta mniejsze kulki i zamrozić.
  • 2. Wszyskie składniki na masę twarogową połączyć. Z białek ubić pianę i dodać do twarogu.
  • 3. Na dno formy położyć białą część ciasta, następnie wyłożyć masę twarogową i zetrzeć na tarce kakową część ciasta.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 – 60 min w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować