Pasta rybna z tuńczykiem

3 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne smarowidło do pieczywa. Polecam by za bardzo nie rozdrabniać składników lecz zostawić w nieco większych kawałkach i tak będzie rustykalnie pyszna:)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka tuńczyka w sosie własnym (polecam tą w większych kawałkach)
    Opakowanie serka śmietankowego typu łaciate lub serka typu feta wówczas rezygnujemy z dosalania
    Ząbek czosnku
    Garść szczypiorku
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Pasta rybna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki rozdrabniamy niedbale widelcem dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypior. Doprawiamy. Podajemy z pieczywem, grzankami, tortillą lub z czym chcemy:) Nawet naleśniki będą pysznym dodatkiem!

Porady

Jeśli pasta wyda nam się sucha można dodać łyżkę majonezu lub chrzanu. A zamiast szczypiorku polecam natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować