Pasta drobiowa z wątróbką, duszonym jabłkiem i cebulką

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne smarowidło do pieczywa . Wykonanie nie zajmuje wiele czasu , a znika w oka mgnieniu:)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowana 1 pierś z kurczaka z rosołu
    1 marchewka ugotowana z rosołu
    2 wątróbki drobiowe
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1/2 dużego jabłka
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Majonez Pasty

Pasta drobiowa z wątróbką, duszonym jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta drobiowa z wątróbką , jabłkiem i cebulką 1. Na maśle podsmażam z obu stron oczyszczoną wątróbkę , dodaje do niej pokrojoną w kostkę cebulę , podsmażam , dodaję obrane i pokrojone w kostkę jabłko- podsmażam do miękkości , całość studzę . Pierś kurczaka oddzielam od kości i skóry , mięso kroję w kostkę . Do mięsa dodaje podsmażoną wątróbkę z cebulką i jabłkiem , majonez ,pokrojoną marchewkę , czubrycę , doprawiam solą i pieprzem , miksuję na jednolitą pastę .

Porady

Pastę wstawiam do lodówki , wyjmuję przed podaniem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Jabłka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować