Papryka faszerowana kuskusem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Nie spodziewałam się wielkich rewelacji po tak prostym daniu, jednak muszę przyznać, że było bardzo smaczne i lekkie. I choćby mogło się wydawać, że wymagało dużo pracy, nic bardziej mylnego!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 duże papryki
    kawałek ogórka
    3/4 szklanki kaszy kuskus
    2 średniej wielkości marchewki
    1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
    10 dag żółtego sera pokrojonego w kostkę lub startego na tarce o dużych oczkach
    szczypta soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, odciąć kapelusz, wydrążyć nasiona ze środka, osuszyć. Kuskus delikatnie posolić, umieścić w miseczce, zalać wrzątkiem (wody ma być na około 1 cm ponad poziom kaszy), przykryć talerzem i pozostawiać na 5 minut do wchłonięcia wody. Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach, natkę pietruszki drobno posiekać. Ogórka pokroić w niewielką kostkę, podobnie żółty ser (można go również zetrzeć na tarce). Wszystkie składniki wymieszać, nafaszerować nimi paprykę, przykryć odciętym wcześniej kapeluszem. Piec w temp. 180'C przez około 25-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bezglutenowa Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować