Koktajl truskawkowo-ananasowy z ostropestem plamistym

0 (0 ocen)

  • 10 min

W końcu pojawiły się nasze ogrodowo-działkowe truskawki, do tego soczysty ananas, kilka ruchów blenderem i koktajl gotowy. Zapytacie, po co w tym wszystkim ten dziwnie brzmiący ostropest? Otóż te małe ziarenka mają zbawienny wpływ na działanie wątroby.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    (2 duże lub 4 mniejsze szklanki)

    ok. 1/2 świeżego ananasa
    15 dużych truskawek
    1 szklanka mleka (zwykłego, sojowego, ryżowego, owsianego, migdałowego wg. upodobania); po 1/2 szklanki do każdych owoców
    2 łyżeczki cukru waniliowego (wg. uznania)
    ok. 30 nasion ostropestu plamistego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl truskawkowo-ananasowy z ostropestem plamistym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koktajl truskawkowo-ananasowy z ostropestem plamistym 1. Ananasa obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do kielicha z blenderem, zalać 1/2 szklanki mleka, zmiksować na gładką konsystencję, przelać do szklanek. Truskawki dokładnie umyć, odszypułkować, pokroić na cząstki. Truskawki umieścić w blenderze, dodać nasiona ostropestu plamistego, 2 łyżeczki cukru waniliowego (opcjonalnie; jeśli truskawki są wystarczająco słodkie, można dodawania cukru pominąć) oraz 1/2 szklanki mleka. Zblendować chwilę na gładką konsystencję, by nasiona ostropestu zostały zmielone. Uzupełnić szklanki, dolewając do wcześniej przygotowanego miksu ananasowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować