Składniki na 70 sztuk:
3 szklanki mąki tortowej
1,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich
¾ szklanki płatków owsianych
½ szklanki cukru pudru
10 dag rodzynek
1 kostka margaryny Kasia
3 łyżki gęstej śmietany
10 dag gorzkiej czekolady
Papier do pieczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Orzechowo czekoladowe kruche ciastka
1.
Wykonanie: na stolnicę przesiać mąkę, dodać zmielone orzechy, tłuszcze, posiekać. Potem dodać cukier, płatki owsiane, rodzynki, startą na dużych oczkach czekoladę, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, z każdej uformować wałek. Pokroić na 1 cm talary, uformować kulki, wgniatając jak najwięcej rodzynek do środka. Dnem szklanki spłaszczyć kulki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temp. 190 stopni.
Porady
1.czekoladę można pokruszyć na drobne kawałki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze