Orzechowo-bananowy budyń jaglany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy budyń z kaszy jaglanej. Idealny na deser lub drugie śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    500 ml mleka
    2 łyżki płynnego miodu
    1 łyżka masła orzechowego
    1 banan
    szczypta soli
    Do podania:
    migdały
    orzechy włoskie
    orzechy laskowe
    jagody goji
    banan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechowo-bananowy budyń jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać, wsypać do rondelka z grubym dnem. Zalać 350 ml mleka, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, do czasu, aż kasza wchłonie całe mleko i zrobi się miękka. W czasie gotowania kaszę kilkukrotnie przemieszać, aby się nie przypaliła. Ugotowaną kaszę lekko przestudzić dodać miód, masło orzechowe i pokrojonego banana. Zmiksować blenderem na bardzo gładki krem, stopniowo dolewając pozostałą porcję mleka. Budyń przelać do miseczek i udekorować orzechami, jagodami goji i plastrami banana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować