Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 229 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ogórki małosolne pasujace do wszystkiego a najbardziej do obiadu I pikniku w plenerze

karolinajedynak24
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg ogórków gruntowych
3 litry wody
3 łyżki soli ( czubate)
5 liści chrzanu
Pęczek kopru
2 małe główki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Ogórki myjemy I odcinamy końcówki . W miedzy czasie wstawiamy wode z sola zagotowujemy . W dużym słoiku ukladamy ogorki na sztorc w przestrzenie wkladamy chrzan I koper oraz przecięty czosnek na pół. Wszystko zalewamy wrzatkiem , I odstawiamy .
    Smacznego

Porady

Ogórki szykujemy wieczorem I następnego dnia rano mozna podać do śniadania

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czosnekchrzansólkoperogórki gruntowe

Komentarze

Podobne przepisy

image-1i0iqha

Dodane przez: Magster

BURACZKI Z CHRZANEM

Tradycyjny dodatek do obiadu jak...

Kurczak w sosie curry

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak w sosie curry

To pomysł na szybkie i smaczne...

Ziemniaki.

Dodane przez: Słodko Słodka

Ziemniaki pod Kołderką Śmietanowo-Serową

Pyszne pieczone ziemniaki,zasmakują...

Całe pieczarki do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Całe pieczarki do obiadu

My bardzo lubimy takie pieczarki....

Zielony ryż do obiadu.

Dodane przez: karolinajedynak24

Zielony ryż do obiadu

Bardzo szybki do zrobienia dodatek...

Mizeria z jogurtem i koperkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Mizeria z jogurtem i koperkiem

Zapraszam na smaczną mizerię z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE