Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 202 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ogórki małosolne pasujace do wszystkiego a najbardziej do obiadu I pikniku w plenerze

karolinajedynak24
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg ogórków gruntowych
3 litry wody
3 łyżki soli ( czubate)
5 liści chrzanu
Pęczek kopru
2 małe główki czosnku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Ogórki myjemy I odcinamy końcówki . W miedzy czasie wstawiamy wode z sola zagotowujemy . W dużym słoiku ukladamy ogorki na sztorc w przestrzenie wkladamy chrzan I koper oraz przecięty czosnek na pół. Wszystko zalewamy wrzatkiem , I odstawiamy .
    Smacznego

Porady

Ogórki szykujemy wieczorem I następnego dnia rano mozna podać do śniadania

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czosnekchrzansólkoperogórki gruntowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Buraczki chrzanowe z majonezem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Buraczki chrzanowe z majonezem

Wspaniały dodatek do obiadu o wyrazistym...

Schab w sosie chrzanowym

Dodane przez: ewaeu

Schab w sosie chrzanowym

Dość popularne danie, ale każdy...

Kurczak w sosie curry

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak w sosie curry

To pomysł na szybkie i smaczne...

Mizeria z octem

Dodane przez: Kasia Pichci

Mizeria z octem

Mizeria z octem to świetny pomysł...

Ziemniaki.

Dodane przez: Słodko Słodka

Ziemniaki pod Kołderką Śmietanowo-Serową

Pyszne pieczone ziemniaki,zasmakują...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Chrzan jak u mamy

W naszej rodzinie, gdy nadchodzą...