Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ogórki małosolne pasujace do wszystkiego a najbardziej do obiadu I pikniku w plenerze

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg ogórków gruntowych
    3 litry wody
    3 łyżki soli ( czubate)
    5 liści chrzanu
    Pęczek kopru
    2 małe główki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy I odcinamy końcówki . W miedzy czasie wstawiamy wode z sola zagotowujemy . W dużym słoiku ukladamy ogorki na sztorc w przestrzenie wkladamy chrzan I koper oraz przecięty czosnek na pół. Wszystko zalewamy wrzatkiem , I odstawiamy .
    Smacznego

Porady

Ogórki szykujemy wieczorem I następnego dnia rano mozna podać do śniadania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czosnek Koper Sól Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować