Naleśniki meksykańskie

0 (0 ocen)

  • Średni

danie jest proste i smaczne

  • Średni

Składniki:

  • - mąka kukurydziana: 15 dekagramów
    - maka pszenna jasna 550: 15 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 2 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - Mielone mięso wieprzowe: 60 dekagramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - cebula (drobno posiekana): 2 sztuki
    - pomidory krojone z puszki: 1 opakowanie
    - fasola czerwona w puszce: 1 opakowanie
    - chili w proszku: 3 szczypty
    - pieprz i sól: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,jajek ,mleka i szczypty soli robimy ciasto na nalesniki (dosypać maki jak za rzadkie lub mleka jak za gęste w razie ptrzeby) i smażymy.Odstawiamy pod pokrywką żeby nie wyschły.
  • 2. Mięso mielone podsmażamy na ceulce ,doprawiamy czosnkiem,solą,pieprzem i chili do smaku.Dodajemy pomidory z puszki,fasolę i dusimy na małym ogniu.Gdy sos odparuje nakładamy farsz na naleśniki i zwijamy.
  • 3. Gotowe naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym,posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w 170st ok 5-10 min. Mozna polać sosem tabasco lub meksykańskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować