naleśniki meksykańskie

0 (0 ocen)

  • 40 min

przepyszne i bardzo sycące!

  • 40 min

Składniki:

  • naleśniki:
    3 jajka
    2,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    olej

    farsz:
    500 gr mięsa mielonego
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka pomidorów
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    100 gr żółtego sera
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, chilli
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.
  • 2. Cebulę drobno pokroić. Podsmażyć razem z mięsem na odrobinie oleju.
  • 3. Paprykę pokroić. Czerwoną fasolę opłukać i razem z kukurydzą i papryką dodać do podsmażonego już mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, paprykami oraz odrobiną chilli. Podsmażyć wszystko razem kilka minut.
  • 4. Następnie dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać i kilka minut całość poddusić.

  • 5. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 6. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach, dowolnie zwijać i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym wcześniej odrobiną oleju).
  • 7. Całość posypać serem i zapiekać w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować