Naleśniki a'la sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą i pozostawiamy na min. 15 min. Idealna konsystencja ciasta to gęstość śmietany więc jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki i odwrotnie..
Smażymy na rozgrzanym oleju bardzo cienkie naleśniki, wtedy nie będą sie nam łamać w czasie zawijania.
2.Wszystkie składniki miksujemy razem.
Ciasto naleśników smarujemy po jednej połowie nasza masą i składamy na pół następnie wierzch smarujemy ponownie i składamy znowu na pół...tak powstałe trójkąty układamy w naczyniu żaroodpornym wcześniej posmarowania masłem...
Pieczemy około 30 min. w tem. 160- 180 st.
Porady
Przepis na masę sernikową nie zawiera cukru, dla mnie był słodki ale osoby używające cukru na pewno nie podzielą mojego zdania...
Komentarze