Naleśniki a'la kebab

4.5 (193 ocen)

Lubicie takie "śmieciowe" jedzenie? Ja nie ukrywam, że tak ;) Dlatego postanowiłam zrobić w domu swoją własną wersję. Zamiast tortilli posłużyły naleśniki pszenno gryczane, a farsz, to tak naprawdę nasza własna inwencja.

Składniki:

  • Naleśniki:

    250ml mleka
    150g mąki pszennej
    100g mąki gryczanej
    100ml oleju rzepakowego
    50ml wody niegazowanej
    1 jajko
    1/2 łyżeczki soli

    Nadzienie:

    1 pierś z kurczaka
    1 opakowanie mieszanki sałat
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 ogórek świeży
    1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego
    sól, pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 płaska łyżeczka przyprawy gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przekąski

Naleśniki a'la kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni smażymy placki na złoty kolor.
    Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanych 2 łyżkach oleju z przyprawą gyros. Studzimy.
    Sałatę łączymy z pokrojonymi pomidorkami, serem sałatkowym, pokrojonym drobno ogórkiem, jogurtem i posiekanym czosnkiem. Na końcu dodajemy kurczaka, doprawiamy do smaku i mieszamy.
    Na każdy naleśnik dajemy porcję sałatki i zwijamy w rulon. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

4.5 (153 ocen)

Zupa A'la kebab

To może cię zainteresować