Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam szybkie i pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie w postaci naleśnika ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Jeżeli Wy, tak samo jak ja, lubicie połączenie owoców z serem i miodem, to koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 jajlko
    – 30g mąki ryżowej
    – 50ml mleka
    – słodzidło wg smaku
    – 1/2 brzoskwini
    – 30g ulubionego sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Śniadanie

Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z mlekiem, dodać mąkę, słodzidło i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować