Polecam szybkie i pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie w postaci naleśnika ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Jeżeli Wy, tak samo jak ja, lubicie połączenie owoców z serem i miodem, to koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis.
Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko rozbełtać z mlekiem, dodać mąkę, słodzidło i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem.
Smacznego :)
Komentarze