Naleśnik z płatków ryżowych z serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dawno nic nie robiłam z płatków ryżowych a że bardzo lubię wszelkiego rodzaju naleśniki, to powstał naleśnik ryżowy z serem, który nadziałam łososiem wędzonym, pomidorem i sałatą rzymską. Wyszło pysznie. Polecam :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 30g płatków ryżowych (błyskawicznych)
    – 25g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
    – 30ml mleka
    – 2 małe jajka (lub 1 bardzo duże)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca, papryka słodka wędzona, sól i pieprz)
    Dodatki wg uznania (u mnie pomidor, sałata rzymska i łosoś wędzony)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśnik z płatków ryżowych z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbełtać z mlekiem, dodać płatki, wymieszać dokładnie i odstawić na około 7-10 minut, aby płatki nieco zmiękły. Następnie dodać ser starty na tarce na drobnych oczkach, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, złożyć na pół i zsunąć na talerz. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować