Muffiny z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszać składniki sypkie, do drugiej miski włożyć składniki mokre, które następnie trzeba lekko roztrzepać widelcem. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać tylko do połączenia składników /nie miksować/. Ciasto ma mieć grudkowatą strukturę.
2.Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Ciastem napełnić papilotki do 2/3 wysokości. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut. Upieczone studzić 5 minut w formie, a następnie wyłożyć na kratkę kuchenną.
3.KREM: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej, do jeszcze gorącej dodać masło, dokładnie rozmieszać i odstawić do lekkiego przestygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z czekoladą i wiórkami kokosowymi.
4.Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffiny. Na wierzchu posypać wiórkami.
Komentarze