Muffiny z kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki z kremem kokosowym o delikatnie czekoladowym smaku.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 150 gramów
    - rodzynki: 50 gramów
    - kakao (ciemne): 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki

    - masło (roztopione): 120 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 2 łyżki

    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - śmietana 30%: 1 szklanka
    - masło: 1 łyżka
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - cukier puder: 1 łyżka

    - wiórki kokosowe (do dekoracji): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Krem

Muffiny z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać składniki sypkie, do drugiej miski włożyć składniki mokre, które następnie trzeba lekko roztrzepać widelcem. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać tylko do połączenia składników /nie miksować/. Ciasto ma mieć grudkowatą strukturę.
  • 2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Ciastem napełnić papilotki do 2/3 wysokości. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut. Upieczone studzić 5 minut w formie, a następnie wyłożyć na kratkę kuchenną.
  • 3. KREM: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej, do jeszcze gorącej dodać masło, dokładnie rozmieszać i odstawić do lekkiego przestygnięcia.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z czekoladą i wiórkami kokosowymi.
  • 4. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffiny. Na wierzchu posypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem kokosowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować