180 g jogurtu naturalnego
kubek po jogurcie umyć i odmierzać nim pozostałe składniki
3 kubeczki mąki
1,5 kubeczka cukru
1 łyżka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 duże jajka
1 kubeczek oleju
Ocena:
(średnia 4.23 z 220 głosów)
Jak zrobić muffiny jogurtowe?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto - do ok. 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut.
Komentarze