muffiny jogurtowe

4.05 (333 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na babeczki jogurtowe. Prosty, szybki i niezawodny.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g jogurtu naturalnego
    kubek po jogurcie umyć i odmierzać nim pozostałe składniki
    3 kubeczki mąki
    1,5 kubeczka cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 duże jajka
    1 kubeczek oleju
Wystaw ocenę:

4.05 (333 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto - do ok. 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować