muffiny jogurtowe

  • wyświetlono: 50183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przepis na babeczki jogurtowe. Prosty, szybki i niezawodny.

Dorota T
  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

180 g jogurtu naturalnego
kubek po jogurcie umyć i odmierzać nim pozostałe składniki
3 kubeczki mąki
1,5 kubeczka cukru
1 łyżka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 duże jajka
1 kubeczek oleju

Sposób przygotowania przepisu:

muffiny jogurtowe

  • 1. Jogurt, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników (jeśli "przedobrzycie" z mieszaniem babeczki mogą być twarde). Foremkę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami i nakładam ciasto - do ok. 3/4 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 20 - 25 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciastkababeczkijogurtmuffiny

Komentarze

Podobne przepisy

Muffiny

Dodane przez: Nippi

Muffiny

Lubię ten przepis z racji tego,...

gotowa babeczka

Dodane przez: Renata2

Muffiny

Szybkie, lekkie i delikatne

Drożdżowe muffiny

Dodane przez: Bo-Bożena

Drożdżowe muffiny

Drożdżowe muffiny nadziewane sezonowymi...

muffiny

Dodane przez: Marica738

Mega czekoladowe, wilgotne muffiny

Szukałam przepisu, który odda wszystko...

muffiny_zdrowo jedz

Dodane przez: PolskaGotuje

Muffiny warzywne

Muffiny wytrawne, ale bez... mąki!...

Czekoladowe muffiny z Nutellą

Dodane przez: akrobatka22

Czekoladowe muffiny z Nutellą

Puszyste, intensywnie czekoladowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE