Babeczki z maki razowej, z otrębami i płatkami owsianymi, a mimo to, miękkie i delikatne. Ozdobione pysznym kremem czekoladowym i owocami. Smaczne nawet na trzeci dzień.
Muffiny otrębowe z kremem i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej misce składniki mokre.
Połączyć zawartość obu naczyń, mieszając tylko do połączenia się składników.
2.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasta wypełniając niemal całe foremki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 25 minut. Studzić na kratce kuchennej.
3.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, połączyć łyżką z serem.
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Ubitą śmietanę wmieszać delikatnie do masy czekoladowej i wstawić na kilka minut do lodówki.
4.Wystudzone babeczki dekorować kremem czekoladowym, cząstkami banana i żurawiną.
Komentarze