Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 180 stopni i przygotować foremki na muffiny lub papierowe papilotki.
Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy przesiać do miski.
W drugiej misce wymieszać za pomocą miksera olej, jajka, cukier i tartą marchewkę.
Następnie dodawać porcjami przesianą mąkę i mieszać drewnianą łyżką.
Foremki wypełniać do 2/3 wysokości i piec ok. 20 min.
2.Krem:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodawać porcjami serek mascarpone i dokładnie wymieszać.
Za pomocą szprycy udekorować wierzch babeczek. Z umytej i obranej marchewki obieraczką wycinamy wąskie paseczki i zwijamy je w ruloniki - kładziemy je na kremie.
Smacznego!
Porady
Marchewkę należy naprawdę porządnie odcisnąć z soku żeby nie wyszedł zakalec!
Komentarze