Muffinki bananowe na kefirze

4.97 (168 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakie muffinki najbardziej lubicie? Ja ostatnio upiekłam muffinki bananowe na kefirze i jestem bardzo zadowolona z efektu. Polecam wypróbować, ponieważ wyszły przepyszne

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany średniej wielkości (250g po obraniu), 100ml kefiru, 100g mąki kukurydzianej, 1 jajko, 40g orzechów nerkowca, 40g gorzkiej czekolady, 3 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka oleju rzepakowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
Wystaw ocenę:

4.97 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki

Muffinki bananowe na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir wymieszać z sodą i odstawić na 3 minuty. Następnie dodać jajko, syrop, olej i drobno posiekane orzechy i czekoladę- wymieszać. Dodać mąkę i banany pokrojone w cienkie plasterki, wymieszać dokładnie. Wypełnić ciastem silikonowe foremki do muffinek i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20-25 minut. Smacznego

Porady

Z podanych składników wyszło 8 muffinek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować