*3 bardzo dojrzałe banany
*125 ml oleju roślinnego
*2 jajka
*250 g mąki
*7 łyżek cukru
*1/2 łyżeczki sody
*łyżeczka proszku do pieczenia
*850 g kawałków toffi lub czekolady
Sposób przygotowania przepisu:
Muffinki bananowe
1.
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę i odstawić na bok. Do miski wlać olej, dodać jajka i ubić. Wsypać mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, pomieszać, dodać mus bananowy. Dodać czekoladę i wymieszać. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Piec 20 minut w 200 stopniach. Pyszne muffinki bananowe - gotowe!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze