Morelowy budyń z chia wegański

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowy budyń najlepszy bo bez konserwantów, barwników. Zrobiony z owoców pysznych. Podałam go z puddingiem chia, płatkami kokosowymi. Prosty, szybki do zrobienia. Do tego wegański i bez cukru. Oczywiście kto chce słodzi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • budyń:

    500 g moreli
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    cukier opcjonalnie ja nie dodałam
    150 ml wody
    250 ml mleczka kokosowego

    pozostałe:

    150 ml mleczka kokosowego
    1 łyżka nasion chia
    płatki kokosowe
    mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Morelowy budyń z chia wegański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 150 ml mleczka kokosowego wsypuję nasiona chia i odstawiam na 30 minut aż napęcznieją.

    Budyń:

    Morele myję, pozbawiam pestek, przekładam do garnka, dolewam wodę i przesmażam na wolnym ogniu aż zmiękną. Miksuję blenderem. W mleczku kokosowym rozrabiam mąkę ziemniaczaną. Wlewam do gotującego musu morelowego i mieszam. Budyń przekładam do szklanek. Odstawiam do przestygnięcia. Dodaję pudding z chia, dekoruję płatkami kokosowymi i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Morele Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować