młoda kapusta ze smietaną i parówkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybkie , lekkie danie obiadowe do ziemniaczków jak i do chleba.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    Ok.0,5 kg cienkich parówek lub innej kiełbasy
    Śmietana 18%- 200g
    Cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dania główne

Młoda kapusta ze smietaną i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta ze śmietaną i parówkami 1. Kapustę posiekać ,włożyć go garnka, zalać lekko wodą poddusić.
  • Młoda kapusta ze śmietaną i parówkami 2. Nadmiar wody odcedzić ,dodać 2 łyżki masła, pokrojone w talarki parówki, i przesmażoną cebulę.
  • Młodakapusta ześmietaną i parówkami 3. Przyprawić solą i pieprzem ,można dodać pół kostki rosołku,
    poddusić trochę na małym ogniu.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa Parówki Śmietana Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować