młoda kapusta ze skwarkami

4.49 (176 ocen)

młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji.

Składniki:

  • główka kapusty
    Koperek
    boczek lub słonina
    sól
    cebula
    pieprz
    ocet
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy; przekrawamy na pół i szatkujemy grubiej, cieniej tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut.
  • 2. Doprawiamy solą, pieprzem i octem.
  • 3. Boczek tudzież słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia. całość przelać do kapusty. Na koniec dodać koperek.

Porady

Jesli chcemy możemy też zagęścić odrobiną mąki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować