Młoda kapusta w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na bezmięsny, wiosenny obiad. Kapusta w pomidorach najlepiej smakuje podana z ziemniakami lub pieczywem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 głowa młodej kapusty
    3 duże pomidory malinowe
    1 mała cebula
    250 ml wody lub bulionu
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżka majeranku
    3 ziela angielskiego
    1 łyżka oleju
    sól
    pieprz
    wrzątek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieramy z zewnętrznych liści. Główkę myjemy. Drobno kroimy.
    Pomidory myjemy i nacinamy w krzyżyk ostrym nożem. Zalewamy wrzątkiem i po kilku minutach zdejmujemy skórkę. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
    W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy cebulę. Dodajemy posiekaną kapustę, pomidory i płyn. Obficie doprawiamy solą, pieprzem, papryką i zielem angielskim. Dusimy do miękkości, przez około 30 minut. Na koniec dodajemy majeranek i podajemy z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować