Młoda kapusta słodko-kwaśna

4.43 (146 ocen)

  • 25 min

Młoda kapusta to jedno z warzyw, za które kocham maj. Uwielbiam ta przyrządzaną prze moja teściową na słodko-kwaśno. Jest smaczna, wyrazista, doskonała.

  • 25 min

Składniki:

  • Główka młodej kapusty
    Łyżka oliwy z oliwek
    Łyżka masła
    Sól
    Biały pieprz
    2 łyżki cukru
    2 łyżki octu winnego białego
    Pól pęczka koperku
Wystaw ocenę:

4.43 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Młoda kapusta słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta słodko-kwaśna 1. Kapustę myjemy, dzielimy na 4 części i szatkujemy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować