Mintaj w kostkach w żółtej skorubce

4.48 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryby bardzo lubię, a te w panierce najbardziej, te smakują wybornie. Polecam dla rodziny i znajomych także.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kostek mintaja
    przyprawy do smaku:
    pieprz cytrynowy
    przyprawa Harissa
    przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
    sól
    sok z cytryny
    Panier:
    2 jajka
    4 łyżki mąki kukurydzianej
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik kuchenny do osączenia
    2 pomarańcze
    1 cytryna
    2 pomidory
    ulubiona zielenina np. pietruszka
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj w kostkach w żółtej skorubce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kostki rybne rozmrażam, skrapiam sokiem z cytryny, posypuje przyprawami, odstawiam chociaż na 2 godziny. Jajka mieszam. Ryby panieruje w jajku i mące kukurydzianej, smażę na złoto na rozgrzanym oleju. Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaje z plasterkami pomidora, pomarańczy i cytryny. Posypuje zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Mintaj Owoce Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować