REKLAMA

Mintaj w sosie kurkowym

wyświetlono: 2972 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Idealne danie dla fanów kontrowersyjnych połączeń smakowych. ;-) Ryba z grzybami pozornie niekoniecznie idą w parze, ale delikatne kurki okazały się być dobrym towarzystwem dla soczystego, rybnego fileta.

opublikowany: 20.02.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Ryba:
    500g filetów z mintaja
    1 cytryna
    posiekany koperek
    sól, pieprz

    Sos kurkowy:
    kurki - świeże lub mrożone
    1 duża cebula
    250ml śmietanki 18%
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 142 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy kurki (umyte i rozmrożone) i smażymy kilka minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 2-3 minuty.
  • 2. Rybę solimy, pieprzymy, obsypujemy koperkiem i skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Pieczemy przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
  • 3. Upieczoną rybę polewamy sosem.

Porady

Rybę należy obficie skropić sokiem z cytryny, doda to smaku całemu daniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: teresa-kr teresa-kr

Karkówka w sosie kurkowym

Pyszne połączenie mięsa wieprzowego i kurek

kategoria: Dania główne opublikowany: 01.09.2013 | wyświetlono: 25576 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE