Mintaj w bazylii

  • wyświetlono: 607 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie wiemy na czym polega fenomen serwowania ryby w piątek…Jednak zdarzyło się razu pewnego. I wyszło bardzo dobrze.

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 polędwice mintaja (po 200 g)
1 garść świeżej bazylii
3 łyżki mąki
1 jajko
2 łyżki mleka
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj w bazylii

  • Mintaj w bazylii1. Polędwice oprószamy solą.
    Bazylię siekamy.
    Połowę mieszamy z mąką, drugą z bułką tartą.
    Jajko mieszamy z odrobiną mleka, solą i pieprzem.
    Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na złoto, na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybamintajpiątkowe danie

Komentarze

Podobne przepisy

s

Dodane przez: sylwin03

Mintaj pieczony w śmietance ze szpinakiem

Mintaj pieczony w śmietance ze...

Mintaj w kukurydzianym cieście

Dodane przez: 2milutka

Mintaj w kukurydziano-ziołowym cieście

Ryby są lekkie i zdrowe, warto...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Mintaj w kostkach w żółtej skorubce

Ryby bardzo lubię, a te w panierce...

smażony mintaj w paprykowej panierce

Dodane przez: justi2401

Smażony mintaj w paprykowej panierce

Bardzo smaczna, smażona rybka w...

Mintaj

Dodane przez: Milena127

Mintaj w złocistej panierce

Robię go co roku. Wychodzi wyśmienicie

mintaj w sezamie

Dodane przez: justi2401

Mintaj w sezamie

Ryba i sezam to znakomite połączenie....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE