Mintaj w bazylii

4.5 (199 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie wiemy na czym polega fenomen serwowania ryby w piątek…Jednak zdarzyło się razu pewnego. I wyszło bardzo dobrze.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 polędwice mintaja (po 200 g)
    1 garść świeżej bazylii
    3 łyżki mąki
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Mintaj w bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mintaj w bazylii 1. Polędwice oprószamy solą.
    Bazylię siekamy.
    Połowę mieszamy z mąką, drugą z bułką tartą.
    Jajko mieszamy z odrobiną mleka, solą i pieprzem.
    Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na złoto, na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować