Lubię w lodówce mieć gotowe ciasto francuskie. Tak na wszelki wypadek, gdyby naszła mnie ochota na coś “fajnego” do przegryzienia, albo pojawili się niespodziewani goście. W kilka chwil możemy wyczarować z niego prostą w formie, atrakcyjną wizualnie i smaczną przekąskę. Tym razem z tego wspaniałego wynalazku powstały małe tarty wypełnione masą ze szpinaku zmieszanego z serem feta. Ta prosta przekąska zaskoczy niejednego z naszych przyjaciół. Podanie jej na sałatce z rukoli z miodowym sosem winegret podniesie jej wartości smakowe, uzupełniając przekąskę o niezbędne witaminy. Czas potrzebny na wykonanie tej prostej potrawy to raptem tylko kilkanaście minut, oczywiście bez czasu pieczenia.
0 (0 ocen)
Porady
Tarty można także piec w mniejszych foremkach do muffinek. Skracamy wtedy czas pieczenia do około 25 minut.
Komentarze