Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To idealna przekąska. Paszteciki z ciasta francuskiego przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 opakowanie sera fety
    2-3 ząbki czosnku
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól, pieprz, mielona ostra papryka
    Śmietana
    Sezam
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Paszteciki Przekąski Ciasto

Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia.

    Ciasto francuskie rozłożyć i lekko rozwałkować. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć farsz, zostawiając centymetrowy brzeg, po czym ciasto zawinąć. Rulon pokroić na 3cm kawałki.

    Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować śmietaną i posypać sezamem. Paszteciki piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

4.76 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
francuskie

To może cię zainteresować