To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera fety
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
olej do smażenia
sól, pieprz, mielona ostra papryka
odrobina sera żółtego do posypania
Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia.
2.Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, a następnie wylepić nimi babeczki.
3.Babeczki z ciastem napełnić szpinakiem. Kilka babeczek posypać serem żółtym.
Piec w 220 st ok 10-12 minut ( wg przepisu z ciasta francuskiego)
Komentarze