Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

4.98 (197 ocen)

To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 opakowanie sera fety
    2-3 ząbki czosnku
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól, pieprz, mielona ostra papryka
    odrobina sera żółtego do posypania
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Przystawki

Babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinak 1. Posiekaną cebulę zeszklić z czosnkiem (zmiażdżonym) na patelni. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, aby szpinak odparował z wody. Dodać rozdrobniony ser i przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać. Chwilę podsmażyć. Odstawić do wystudzenia.
  • babeczki 2. Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, a następnie wylepić nimi babeczki.
  • babeczki 3. Babeczki z ciastem napełnić szpinakiem. Kilka babeczek posypać serem żółtym.

    Piec w 220 st ok 10-12 minut ( wg przepisu z ciasta francuskiego)

Porady

Zamiast sera fety można wykorzystać ser pleśniowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować