Mini tarteletki z grzybami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Spodziewjąc się gości wpadłam na pomysł aby przygotowac jako poczęstunek małą przekąskę z grzybami

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 12 łyżek
    - masło w kostce: 0.67 sztuki
    - żółtko: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

    - duże grzyby świeże/borowiki,podgrzybki (mogą być pieczarki): 7 sztuk
    - cebula biała duża: 1 sztuka
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią: 1 łyżeczka
    - sól,pieprz do smaku po: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini tarteletki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzzine do lodówki.W tym czasie przygotowujemy farsz. Grzyby kroimy w kawałki,cebulę siekamy.Podsmażamy razem na maśle.Na koniec wsypujemy suszone pomidory i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Z ciasta odrywamy kawałki,wałkujemy i wycinamy foremką lub szklanką krążki.Wykładamy wysmarowane i oprószone tartą bułką foremki ciastem,ja niestety nie miałam i piekłam w foremkach od babeczek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni około 15 minut,na jasno złoty kolor.
  • 3. Do upieczonym tarteletek nakładamy po porcji farszu i zapiekamy w piekarniku około 5-7minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować