Migdałowe księżyce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, kruche ciasteczka są świetnym deserem do kawy czy herbaty. Obtoczone w cukrze pudrze, wyglądają jakby były obsypane śnieżnym puchem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej

    100 g mielonych migdałów

    250 g masła

    60 g cukru pudru

    łyżeczka ekstraktu waniliowego


    cukier puder do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Migdałowe księżyce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasteczka posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Ciasto lekko podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok 1 cm. Szklanką wykrawać w cieście księżyce i delikatnie formować w dłoniach aby zaokrąglić ich brzegi.

    Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok 7 minut do lekkiego zarumienienia. Ostudzić i obtaczać w cukrze pudrze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować