Mazurek fistaszkowy z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, dodać cukier puder, żółtka, śmietanę oraz posiekane masło. Całość posiekać, następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godz do lodówki. Następnie wylepić dno przygotowanej formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem, piec ok. 20min w temp. 200st. Ostudzić.
2.Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, ostudzić. Masło i serek zmiksować najlepiej przy pomocy blendera. Dodać zimną czekoladę, dokładnie wymieszać. Krem równo rozsmarować na zimnym cieście.
3.Czekolady połamać na kawałki, stopić na parze. Orzeszki grubo posiekać, lub chwilę zmielić w blenderze. Posypać nimi wierzch ciasta, zrobić esy-floresy z czekolady.
Komentarze