Ciasto Śnieżny puch

4.48 (170 ocen)

Pyszne, kwaskowe ciasto, a raczej delikatna i puszysta pianka, bardzo łatwa w wykonaniu.

Składniki:

  • Składniki:
    200g herbatników,
    500g sera z wiaderka na serniki,
    2 Śnieżki,
    szklanka mleka,
    5 łyżek cukru pudru,
    2 galaretki agrestowe (po 75g każda),
    500ml wrzątku.

    Posypka:
    6 łyżek wiórków kokosowych,
    czubata łyżka masła,
    czubata łyżka cukru.
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blaszki o wym. 24x24 cm wyłożyć herbatnikami. Galaretki rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Śnieżki ubić z mlekiem, następnie dodać cukier puder oraz mielony ser. Zmiksować do połączenia się składników. Następnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.
  • 2. Masło stopić wraz z cukrem, dodać płatki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Najlepiej na całą noc zostawić ciasto w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować