Matiasy w zalewie z curry

4.48 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Matjasy w oleju z curry, z ogórkiem z octu i cebulką, szybki i prosty przepis. Zalewy nie trzeba gotować, wystarczy wymieszać składniki i zalać śledzie. Potem zamknąć słoik, wstawić do lodówki i już następnego dnia zajadać smakowite śledziki, albo można je zostawić by się trochę zamacerowały.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g matjasów z oleju
    4 duże ogórki z octu
    2 cebule

    Zalewa:
    3/4 szklanki oleju rzepakowego
    1 czubata łyżeczka curry
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Curry Przystawki

Matiasy w zalewie z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy pokrój w paski, cebulę w drobną kostkę, ogórki w większą kostkę.
  • 2. W misce wymieszaj składniki na zalewę. Dodaj pokrojone matjasy i warzywa, wymieszaj. Gotową mieszankę przełóż do słoja z zakrętką i wstaw do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować