Marynata czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Marynata czosnkowa jest szybka w przygotowaniu. Często robię ją z tego przepisu.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 pałki
    4 skrzydełka
    5 łyżek oleju
    Sól według uznania
    Pieprz pół łyżeczki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wcześniej umyte.

    Do miski dodajemy olej i po kolei wszystkie wymienione przyprawy. Mieszamy.

    Dodajemy mięso do marynaty. Obtaczamy w marynacie mięso . Pozostawiamy, aby mięso przeszło smakiem. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika . Pieczemy 40 minut, w 170° Celsjusza. Podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować